ראשית יש להבין כי כל ירידת שמיעה.
תהא סיבתה אשר תהיה (פקקי שעווה, נוזלים, פגיעה בעור התוף, דלקת כרונית, פגיעה עיצבית, פגיעה בעצמימי השמע) פוגמת בתפקודו של האדם: בתפקוד החברתי, בתפקוד התעסוקתי ובמרקם החיים הדינאמי אותו אנו מבקשים לחוות. אלו לא חדשות מרעישות. אבל, וזה אבל גדול, בשנים האחרונות למדנו דבר מה נוסף ומהותי חסר שמיעתי עלול לתרום לפגיעה משמעותית בקוגניציה וביכולת המוחית. במאמר בכתב העת המוביל נקבע לאחרונה כי שיקום שמיעה הוא אחד האמצעים הבדוקים לדחות את הפגיעות הקוגנטיביות של הגיל המבוגר.
ולכן, ברגע שירידת השמיעה הופכת משמעותית (גדול מ 35) ומפריע לתפקוד חברתי קריטי לשקם את השמיעה. והדברים נכונים שבעתיים בימי קורונה לדבר יש חשיבות מעשית פי כמה. חלק ניכר מהשיחות מתבצעות דרך המיסוך של מסכות הפנים. המסכה גורמת למספר קשיים לכבדי השמיעה: הדיבור נשמע מעורפל, לא ברור ולא צפוי. המסכה גם מונעת מצפיה בשפתיים, והמסכה מסתירה הפנים ובכך מונעת רמזים שמסייעים בדרך כלל לנחש את המילה או את כוונתה.

במידה ומוותרים על השיקום המטופל ממצא בחסר שמיעתי תקופה ארוכה. איזורי מוח שאחראים על שמיעה אינם פעילים ואינם מאותגרים דים ובאופן כללי מתחיל תהליך של נסיגה בתיפקודים שמיעתיים המשפיעים בתורם על תפקודים מוחיים. בקיצור לא טוב.
מעוניינים להתייעץ עם מומחה לשמיעה?
השאירו פרטים
עלות מכשיר שמיעה: החל מ-6000 ש״ח לאוזן.
אז בקשה אחת לי לכם אם אתם או מי מיקיריכם חווים קושי בתפקוד שמיעתי היוצר ניתוק חברתי (לא הולך לסעודה כי אינני מבין מה שמדברים, לא שואל כבר "מה אמרת?" כי כבר לא נעים לי להפריע) אנא בצעו בדיקת א.א.ג. מלאה, בדיקת אודיוגרמה ופנו לייעוץ לגבי דרכי הטיפול.
ולשומע ינעם.
פרופ' גיל סיגל
גיל סיגל
מומחה לרפואת אף אוזן גרון
פרופ' גיל סיגל משמש כרופא בכיר ומנתח במחלקת א.א.ג בבית החולים תל השומר ובעל מרפאה פרטית בתל אביב.
לימודים והשתלמויות:
בוגר אוניברסיטת תל אביב.
בוגר אוניברסיטת וירג'יניה.
בוגר אוניברסיטת הארוורד.
חבר באיגוד רופאי א.א.ג בישראל.