חשוב להבין ששוק מכשירי השמיעה רווי בסוגים ודגמים שונים של מכשירים, ברמות טכנולוגיה שונות, מכשירים מותאמים אישית, מכשירים שניתנים במקום (מוצר מדף) וכמובן ברמות מחיר שונות. אז לפני שניגשים לבחור מכשיר, עשינו לך סדר על מה חשוב להסתכל ועל מה אסור לך לוותר.
1. מהירות עיבוד הנתונים של המכשיר– מכשיר השמיעה מכיל מעבד ממוחשב זעיר הסורק את הסביבה ומעבד נתונים ללא הפסקה בכדי להעביר אותם באופן המהיר ביותר אל המוח. ככל שהמעבד (המוח של המכשיר) עובד מהר יותר כך השמיעה הופכת טבעית ואיכותית יותר,כך מאפשר המכשיר להתמודד עם מצבי שמיעה שונים ומגוונים. חשוב מאוד לבדוק כמה פעולות "בשניה",מסוגל המכשיר שלך לבצע. בדרך כלל מספר פעולות העיבוד ינוע בין 900 פעולות בשנייה (מכשיר פשוט) ל 800,000,000 פעולות בשנייה (מכשיר מתקדם).
2. מספר ערוצי השמע במכשיר– עצב השמיעה האנושי מסוגל לעבד "לשמוע" כ20,000 תדרים (הרץ) ובמצב של שמיעה בנורמה אנחנו חווים את העולם באופן הרמוני ומדויק. בכל הקשור לעזרי שמע, אנחנו עובדים עם ערוצים. ערוץ הינו יחידת מידה המכילה בתוכה קבוצה של תדרים אשר כל שינוי באחד התדרים ביחידה משפיע על שאר התדרים הצמודים עליו באותה היחידה. ככל שמספר הערוצים גדול יותר, חווית השמיעה הרמונית וטבעית יותר. כיום ישנם בין 6-20 ערוצים במכשירי השמיעה ומומלץ לכוון למספר הרב ביותר של ערוצים. מספר רב של ערוצים בשילוב מעבד נתונים מהיר מבטיחים שמיעה אשר מאוד קרובה לשמיעה טבעית ואיכותית.

3. טווח ההגברה של המכשירים (ADR) – לא ניתן לעצור ירידת שמיעה אבל מכשירי שמיעה כן מאטים את ההתדרדרות עצב השמיעה. ככל שטווח ההגברה של המכשירים גדול יותר, יוכל המכשיר לספק הגברה לתקופה ארוכה יותר ולא יהיה צורך בהחלפתו בכל שנה או שנתיים.
4. טכנולוגיה המנגישה דיבור – רבים ממשתמשי מכשירי השמיעה מדווחים על קושי אמיתי בהבנת הדוברים מסביבם ובעיקר כאשר ישנם רעשי סביבה המקשים יותר על התקשורת הסביבתית. כיום ישנה טכנולוגיה מתקדמת המאפשרת הפרדה של תדרי הדיבור מרעשי הסביבה ובכך להנגיש את הדיבור באופן חד וברור יותר (טכנולוגיית DSB). טכנולוגיה כזו היא קריטית בכדי לאפשר תקשורת בסביבה מרובת משתתפים. בנוסף, טכנולוגיה זו בשילוב יכולת עיבוד נתונים מהיר של מכשיר יכולים לאפשר התמודדות טובה יותר עם מצבים מאתגרים (כגון הפגנות ואירועי חברה, ארוחה משפחתית ועוד).
5. טיפול בטינטון – רבים המטופלים אשר מדווחים על צליל קבוע באחד מהאוזניים או בשניהם שאינו פוסק וגורם לתחושה לא נעימה. חוסר בגירוי שמיעתי יוצר מצב בו המוח שלנו נאלץ להשלים את החוסר ולכן אנחנו חווים תחושה כאילו ישנו צליל במרחב על אף שהצליל לא באמת קיים. טינטון זו אינה מחלה אלא סינדרום ועל כן הטיפול בטיניטוס אינו תרופתי או ניתוחי. עם זאת, ישנו טיפול הנקרא TRT המאושר על ידי ה FDA האמריקאי ומשתמשים בו בבתי חולים רבים במערב לטיפול בסינדרום הזה, כיום ובהתאם למחקרים רבים מסביב לעולם, הצלחת הטיפול עומדת על 84%. היה ובמקביל לירידת השמיעה ישנו טינטון, חשוב לוודא שמכשירי השמיעה שלך מכילים טכנולוגית TRT שתיתן מענה משולב לבעיה.
6. עמידות למים ואבק – בדיוק כמו הסלולרי שלך, גם מכשירי השמיעה עובדים עם חשמל ולכן מגע עם מים ואבק עלולים לפגוע במכשיר וליצור נזק בלתי הפיך. ברכישת מכשירי שמיעה יש לוודא שהוא מגיע עם תקן ברמת עמידות IP69, הגבוהה ביותר לנוזלים ואבק.
מעוניינים להתייעץ עם מומחה לשמיעה?
השאירו פרטים
עלות מכשיר שמיעה: החל מ-6000 ש״ח לאוזן.