"חברת גל מחזקת את כוחות הביטחון וחיילי צה"ל ומאחלת שישובו בנים ובנות לגבולם במהרה"

פתרונות שמיעה

מכשירי השמיעה של מותג HANSATON הגרמני מתחילים ב 6,000 ש"ח למכשיר!

מכון גל נותן את כלל ההנחות בגובה ההנחות וההטבות הניתנות בקופ"ח במעמד הרכישה!

 כלל מכשירי השמיעה של HANSATON גרמניה מותאמים באופן אישי לצרכים ולמידות הלקוח.

כן, מדובר במכשירי שמיעה מסוג Nano או IIC שנחשבים לזעירים ביותר בעולם.

מכשיר שמיעה נטען מדגם AQ אינו מצריך החלפת סוללות וניתן להסיג אותו במכון גל.

מכשירי השמיעה של BHM אוסטריה הם הפתרון הייחודי לבעיות שמיעה הולכתיות ומורכבים על משקפיים.

כן, ניתן להזמין מומחה שמיעה לבית הלקוח לצורך בדיקת שמיעה והתאמת מכשירי שמיעה.

ניתן לטפל בטיניטוס בעזרת טיפול ייעודי מסוג TRT, יש לבצע בדיקת אפיון לפני כן, צרו קשר עם המומחה.

מהו מכשיר שמיעה?

מכשיר שמיעה הוא עזר רפואי אלקטרוני קטן ומשוכלל אשר מורכב על האוזן או בתוכה ומשמש להגברת הצלילים החיצוניים. מכשיר השמיעה התעשייתי הראשון הופיע לפני יותר מ100 שנה, משקלו היה 12 קילו והוא הועמד על חצובה, מאז הטכנולוגיה עברה דרך ארוכה ומכשירי השמיעה החדישים של היום שוקלים כמה גרמים בודדים וגודלם קטן כגרעין זית.

מכשיר שמיעה כולל שלושה חלקים בסיסיים: מיקרופון, מגבר ורמקול. מכשיר השמיעה מקבל צליל באמצעות מיקרופון, שממיר את גלי הקול לאותות חשמליים ושולח אותם למגבר. המגבר מגביר את עוצמת האותות ואז שולח אותם לאוזן דרך רמקול.

במכשירי השמיעה החדישים ישנם עוד הרבה חלקים זעירים ואפילו יכולות תקשורת אלחוטיות משוכללות עם הטלפון החכם, הטלוויזיה והמחשב.

איך מכשירי שמיעה יכולים לעזור?

מכשירי שמיעה משמשים לשיפור השמיעה והבנת הדיבור של אנשים הסובלים מאובדן שמיעה הנובע מפגיעה בתאי החישה הקטנים באוזן הפנימית (עצב השמיעה), המכונים תאי שיער. אובדן שמיעה מסוג זה נקרא אובדן שמיעה עצבי. הנזק יכול להתרחש כתוצאה ממחלה, הזדקנות, או פגיעה כתוצאה מרעש ואף תרופות מסוימות.

כיצד אוכל לגלות אם אני זקוק למכשיר שמיעה?

ארגון הבריאות הבינלאומי ומשרד הבריאות הישראלי ממליצים לכל מי שעבר את גיל 50 לבצע בדיקת שמיעה אחת לשנה, 12% מאוכלוסיית ישראל סובלת מבעיות שמיעה, אבל בני 50 ומעלה סובלים יותר, אחד מכל שלושה (1/3) מבני הגיל הזה יסבלו מבעיות שמיעה שתפגע באיכות חייהם ואף בתפקוד היומיומי.

אם אתם מרגישים שאינכם שומעים כמו בעבר, שואלים "מה", מתקשים להבין דיבור בסביבה קצת רועשת או שהסביבה שלכם מתלוננת על כך שאינכם שומעים טוב, אלו סימנים לכך שסביר והינכם סובלים מירידת שמיעה.

במקרה כזה, אתם צריכים לפנות אל מכון שמיעה מקצועי ובעזרת קלינאי התקשורת ומשקמי השמיעה תבצעו הערכת שמיעה שתקבע את חומרת הירידה ובמקרה הצורך הצוות המקצועי יסייע לכם להתאים פתרון שמיעה מתאים לצרכים שלכם.

מה קורה למי שאינו מטפל בשמיעה שלו ומזניח את עצב השמיעה ?

עצב השמיעה שלנו פועל כמו כל העצבים בגוף (הוא צריך גירוי בכדי לתפקד), ככל שאנחנו לא עוזרים לאוזן שלנו לשמוע עצב השמיעה לא מקבל את הגירוי לו הוא זקוק והוא מתנוון ונהרס, לאחר זמן מה של אי מתן טיפול נכון בשמיעה, מגיעים הסובלים מירידה השמיעה למצב שנקרא בשפה המקצועית, ירידה בדיסקרימינציה (ירידה ביכולת ההבנה של הדיבור), לצערנו הרב נזק מסוג זה לא ניתן לטיפול או ריפוי ולכן ישנה חשיבות גדולה לטפל בשמיעה בשלבים הראשונים של ירידת שמיעה ולא מאוחר.

כמו כן, בשנים האחרונות נחקר הקשר שבין ירידות שמיעה למחלות דגנרטיביות מוחיות כמו דמנציה, אלצהיימר ופרקינסון, כלל המחקרים הראו קשר בין התופעות, יש לציין כי למי שסובל מירידת שמיעה שאינה מטופלת בעזרת מכשירי שמיעה בזמן יש סיכוי של 40% יותר לסבול מדמנציה מוקדמת מכלל האוכלוסייה.

האם ישנם סגנונות שונים של מכשירי שמיעה?

ישנם סגנונות ודגמים רבים של מכשירי שמיעה, אם תבחרו ביצרן מכשירי שמיעה מוביל תגלו מבחר די מרשים של דגמים שמתחלקים למכשירי שמיעה מאחורי האוזן ובתוך האוזן.

צריך לזכור שהתאמת מכשירי השמיעה למשתמש היא אישית ומכשירי השמיעה צריכים להתאים אליכם ולא להיפך, בשוק הישראלי ישנם מכשירי שמיעה פשוטים שמחירם יכול לנוע בין כמה מאות ולאפי שקלים בודדים, אבל ישנם גם מכשירים ברמת טכנולוגיה עילית, מתקדמים וקטנים יותר אשר ישרתו אתכם שנים רבות.

בבואכם לבחור את מכשיר השמיעה הנכון, אתם חייבים לזכור שלוש דברים חשובים:

  1. התאמה אישית – מכשיר שמיעה טוב הוא כזה שמיוצר בעבורכם באופן אישי וייתן לכם פתרון מקיף לצרכים, הדרישות והשמיעה שלכם.
  2. מכון שמיעה מקצועי – שימו לב שישנם הרבה משווקים של מכשירי שמיעה אך רק 5 יבואנים בישראל, יבואן יכול לתת לכם מענה מקיף יותר הכולל מעבדת שירות, אחריות, ושירות ברמה מקצועית גבוהה יותר.
  3. טכנולוגיה חדישה – רבים לא יודעים כי ישנה חשיבות ברכישת מכשירי שמיעה מתקדמים בעלי טכנולוגיה מתקדמת, כן, הם יכולים לתת לכם מענה טוב יותר אבל גם לקצר את זמן ההסתגלות שלכם אליהם, בזכות הטכנולוגיות החדישות ניתן להפחית רעשי סביבה, לזהות דיבור ואפילו לטפל בטיניטוס (רעשים באוזניים) באופן מדויק יותר.