נערך לאחרונה: 24.04.2024 // מאמר מערכת
אחד מכל עשרה אנשים בעולם סובל מירידה בשמיעה. מעל גיל 60, השכיחות עולה ועומדת על אחד מתוך שלושה[1]. הטעות הנפוצה ביותר כשמדובר בבעיית שמיעה היא הנטייה לדחות את תחילת הטיפול. קשרים משפחתיים וחברתיים תלויים ביכולת לשמוע ולהגיב. אנשים שאינם שומעים היטב מתרחקים מסביבתם, מתכנסים בעצמם וחשופים יותר להידרדרות ביכולות הקוגניטיביות ולדיכאון. מחקר ענק מצא קשר ישיר בין ירידת שמיעה לא מטופלת (אפילו קלה) לבין ירידה בתפקוד הקוגניטיבי, עד כדי דמנציה מוקדמת. יש להימנע מהטעויות הנפוצות הבאות:
טעות ראשונה: דחיית התחלת השימוש במכשירי שמיעה
הטעות הראשונה והחמורה ביותר היא לדחות את השימוש במכשירי שמיעה. ככל שדוחים יותר, כך הפגיעה בקשרים החברתיים וביכולות הקוגניטיביות גדלה. טיפול מוקדם מונע הידרדרות והתנוונות של עצב השמיעה ומאפשר לשמור על איכות חיים גבוהה לאורך שנים.
טעות שנייה: בחירה במכשירים זולים ולא מתקדמים
ישנם אנשים שבוחרים במכשירים סטאנדרטים או בסיסיים הניתנים במסגרות ציבוריות כמו קופ"ח, מכשירי פרמיום מציעים שמיעה איכותית יותר ושימוש יומי ארוך יותר. משתמשים במכשירים מתקדמים מבקרים פחות במכוני השמיעה ונהנים מאיכות שמיעה טבעית ומשירות זמין ומקצועי.
עלות מכשיר שמיעה הינו החל מ-6000 ש״ח לאוזן.
טעות שלישית: ויתור על פונקציות מתקדמות
מכשירים זולים אינם כוללים מנגנון אוטומטי לזיהוי דיבור (DSB) וניטרול רעשי סביבה (ANR) ורובם אינם כוללים בינה מלאכותית (AI) ובטח שלא כוללים יכולת למידה עצמאית מסוג (ML). פונקציות אלו, הזמינות במכשירי פרמיום, משפרות את איכות השמיעה באינטראקציות חברתיות ומסייעות בהתמודדות עם רעשי רקע וסביבה מאתגרת.
טעות רביעית: בחירה במכשיר מבוסס סוללות – ולא במכשיר נטען
מכשירים נטענים חוסכים את הצורך בהחלפת סוללות ומבטיחים שימוש רציף. התעסקות בסוללות עלולה להוביל להימנעות משימוש או לשיבושים. מכשיר פרמיום נטען חוסך את ההתעסקות הכרוכה בהחלפת סוללות ומבטיח שמיעה איכותית לאורך כל היום.
טעות חמישית: חשש מפגיעה במראה החיצוני (בושה)
ישנם עדיין מטופלים עם דעות קדומות החוששים שמכשיר שמיעה יבלוט ויפגע במראה החיצוני שלהם. מכשירי שמיעה פרמיום מהדור האחרון הם קטנים וכמעט בלתי נראים, מותאמים לתווי הפנים ולגוון העור, כך שאינם בולטים כלל.
ירידה בשמיעה דורשת טיפול מיידי
ירידת שמיעה לא מטופלת מובילה להתדרדרות משמעותית ביכולת העצב להצליח להבחין ולהבין מילים. ירידה מתמשכת גורמת לנוון עצב השמיעה, שהו מצב בלתי הפיך.
ד"ר גל מכשירי שמיעה פועלת בישראל מעל חמישה עשורים, ומציעה פתרונות שמיעה מתקדמים ואיכותיים ביותר בהתאמה אישית לכל מטופל. אנחנו מזמינים אתכם לקבוע פגישת ייעוץ ללא התחייבות עם מומחי שיקום השמיעה שלנו.
עלות מכשיר שמיעה הינו החל מ-6000 ש״ח לאוזן.
[1] נתוני המכון הלאומי האמריקאי לחרשות והפרעות שמיעה, NIDCD.
[2] https://gal-ear.co.il/must-hear/treating-hearing-loss-as-soon-as-possible