גל מכשירי שמיעה > חייבים לשמוע > מכשיר שמיעה קטן או גדול ?
לפני שנתחיל צריך להבין כי, איכויותיו של מכשיר השמיעה אינם נקבעים על פי גודלו או משקלו, כאשר עד לפני מספר שנים נעשה שימוש בקרב כלל בעלי לקויות השמיעה אך ורק במכשירי השמיעה הגדולים אשר הוצבו מחוץ לאפרכסת האוזן. בשני העשורים האחרונים, לאור פיתוחי הטכנולוגיה פותחו ויוצרו מגוון מרשים של מכשירי שמיעה קטנים, מכשירי שמיעה זעירים ואפילו מכשירי שמיעה נסתרים. ההבדל בין מכשירי השמיעה הגדולים לבין אילו הקטנים בא לידי ביטוי בראש ובראשונה במראה ובאסטטיות שלהם, חלקם אפילו זכו בתחרויות עיצוב מוצר.
כאשר מכשירי השמיעה הגדולים ממוקמים לרוב מחוץ לאפרכסת האוזן ולכן הם חשופים לעיני כל אדם המתבונן. מנגד, מכשירי השמיעה הקטנים, הזעירים או הנסתרים מותקנים במרכז האוזן או בתוך תעלת האוזן ולכן קשה לראותם בעין.
להוציא מקרים חריגים, בהם מדובר במכשירי שמיעה מסוג NANO RIC, אלו מכשירי שמיעה שממוקמים מאחורי האוזן אבל כמעט בלתי נראים בשל גודלם.
התאמת מכשירי שמיעה נעשית ברא ובראשונה בהתאם לירידת השמיעה ממנה המשתמש סובל, בעיות שמיעה עלולות לנבוע מסיבות שונות, כאשר בחלק מהמקרים מדובר בבעיות שמיעה זמניות הנובעות בין היתר כתוצאה מהתפרצותה של דלקת אוזניים חריפה, ריבוי שעוות אוזניים ונטילת תרופות מסוימות העלולות להשפיע על איכות השמיעה. יחד עם זאת, עלולה להתרחש ירידה באיכות השמיעה בכל גיל כתוצאה מליקוי שמיעה הולכתי, ליקוי שמיעה עצבי וליקוי שמיעה מעורב המשלב בין שני סוגי הליקוי הנ"ל.
כל ליקוי שמיעה מסווג בהתאם לדרגת חומרה אחרת, כאשר ליקוי שמיעה קל מתאפיין בירידה של עד 45 דציבלים מסף השמיעה הנורמטיבי ואילו ליקוי שמיעה חמור או עמוק מתאפיין בירידה של מעל 85 דציבלים מסף השמיעה הנורמטיבי. בשני המקרים יחד, ניתן להתאים את סוג מכשיר השמיעה בהתאם לדרגת החומרה של הליקוי ממנו המשתמש סובל, כאשר הליך ההתאמה מתבצע במכון שמיעה ועל ידי מומחה לשיקום שמיעה אשר מתמחה במכשירי שמיעה.
את ההסבר על אודיוגרמה אתם יכולים לקבל בקישור הבא : קריאת אודיוגרמה
הטכנולוגיה בעולם מכשירי השמיעה עברה ללא ספק מהפכה של ממש. ואכן, אם בעבר מכשירי שמיעה היו אביזרים גדולים ומסורבלים, כיום מדובר על תעשייה אשר מייצרת מכשירים קטנים/זעירים, אלגנטיים, מתוחכמים וחשוב מכל – יעילים במיוחד. לכך יש להוסיף את ההתקדמות המרשימה במחקר שיקום השמיעה, אשר הביאה לפיתוחים חדישים אשר מספקים מענה לכ-92% מבעיות השמיעה.
בין אם אתם סובלים מירידה בשמיעה בעקבות הגיל, ובין אם עומדת על הפרק לקות שמיעה אצל ילדים ובני נוער, מכשירי שמיעה יכולים בהחלט לספק לכם פתרון אפקטיבי ומהיר. לאחר בדיקת שמיעה מקצועית, אשר מאבחנת את לקות השמיעה וחומרתה, ובכפוף לאפיון צרכיו של המטופל, יהיה ניתן להתאים עבורכם מכשיר שמיעה אלקטרוני ומתוחכם אשר ישפר באופן משמעותי את איכות החיים שלכם.
חשוב לזכור כי טיפול מוקדם בירידת השמיעה יכול למנוע פגישה קוגניטיבית ואף דמנציה מוקדמת, בעניין זה אתם מוזמנים לקרוא את המאמר של פרופסור רפי קרסו על שיקום שמיעה בשלב מוקדם ודמנציה.
אנחנו מקווים שהמידע עזר לכם לקבל החלטה שתשנה לטובה את החיים שלכם ושל הקרובים שלכם.